1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját. Ebből az alkalomból idén - tisztelegve József Attila emléke előtt is - szavalóversenyt rendeztünk a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában, melyre hagyományosan szép számmal jelentkeztek diákok.
A versenynek nem volt sem megkötött témája, sem szerzői, a feladat annyi volt, hogy ismert költőtől kellett ismeretlen(ebb) verset választani, bemutatva ezzel, hogy hogyan lehetne a jelenlegi irodalmi tananyagot kissé átalakítani. Éppen ezért a versenyzőkkel kapcsolatban a versválasztás indoklása is elvárás volt, rendhagyó módon írásban vagy szóban pár gondolatban ki kellett fejteni, hogy miért ezt a verset választották, illetve hogy szerintük miért lenne helye annak a tananyagban.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a versválasztásokkal nem volt probléma, igen sok versenyzőnek sikerült valóban olyan verset választani, amely illik hozzá, amelyet helyesen és kifejezően el tudott mondani, és amely valóban lehetne a tananyag része.

A verseny jó hangulatban zajlott, amihez hozzájárult, hogy a Ciklámen Alapítványnak, illetve a kollégák felajánlásainak köszönhetően sikerült bőkezűen megjutalmazni a verseny helyezettjeit. A első hat helyezett könyvjutalomban is részesült, de minden versenyző hazavihetett egy kis apróságot a rendezvény emlékére.

A helyezések a következőképpen alakultak:

I. helyezett (megosztott): Gyebnár Bianka, 9.A (felkészítő tanára: Bagi László) és Tóth Alma, 11.A/2 (felkészítő tanára: Kárpáti Zsuzsa)

II. helyezett (megosztott): Pintér Letícia, 10.A és Varga Kitti, 10.A (felkészítő tanáruk: Bagi László)

III. helyezett (megosztott): Németh Alexandra, 9.A és Dobák Rózsa, 10.A (felkészítő tanáruk: Bagi László)

Balról jobbra: Tóth Alma, Németh Alexandra, Gyebnár Bianka, Pintér Letícia, Varga Kitti, Dobák Rózsa

A versek változatosak voltak, a legtöbb József Attila-költemény volt, de szerepelt Ady-, Petőfi-, és Szabó Lőrinc-vers is a győztesek között.

Reméljük, mindenki kellemes délutánt töltött el, találkozunk a következő szavalóversenyen!

A képekhez jó böngészést kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr832823431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása