Barthás győzelem az országos Porpáczy-emlékversenyen!
Címkék: verseny közlemény eredmények kertészet szakmai
2011.04.18. 11:21
A Porpáczy Aladár Országos Szakmai Emlékversenyt idén Fertődön (Csermajor), csodás környezetben 2011. ápr. 14-15-én rendezték. Porpáczy Aladár, akinek emlékére a versenyt évente rendezik, a fertődi kutatóintézet nemesítője, illetve egyetemi tanár volt. A versenyen a hagyományokhoz híven természetesen a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola is indított csapatot.
A mezgés csapat (balról jobbra): Vincze Erzsébet, Tóth-Kovács Judit, Szántó Adrienn, Kerekes Adrienn, a 13. T/K osztály tanulói
A versenyt idén 41. alkalommal rendezték meg, de az iskolánk természetesen régóta állandó vendége a rendezvénynek, több alkalommal hoztuk már el az első helyezést is, legutóbb 2001-ben.
Ebben az évben 17 csapat indult, s a beszámolók szerint minden nevesebb kertészeti középiskola képviseltette magát (Fertőd, Sátoraljaújhely, Debrecen, Baja, Budapest, hogy csak egy párat említsünk). Külön érdekesség, hogy volt olyan nevező iskola, ahol 800 fő körüli a tanulólétszám, velük szemben jó eredményt elérni külön nagy teljesítmény.
Iskolánk I. helyezést elért csapata a 13. Kertész- és növényvédelmi technikus osztályból verbuválódott, tagjai: Kerekes Adrienn, Szántó Adrienn, Tóth-Kovács Judit, Vincze Erzsébet.
Felkészítő tanáruk Lekrinszki Péter tanár úr volt.
A csapat Lekrinszki tanár úrral a verseny helyszínén
A verseny idén négy részből állt: az első feladat egy 3x3 méteres parcella zöldségbeültetése volt, ezután egy ételt kellett készíteni a bemutatott zöldségekből (az asztalterítést is értékelték), egy prezentációt kellett előadni a helyi zöldségtermesztésről, illetve egy tabló elkészítése az iskoláról is feladat volt. Mind a négy rész a gyógyító zöldségnövényeink témakör köré koncentrálódott, ezek gyógyhatását külön ki kellett emelni.
A Mezgé csapata bemutatta többek között a szentesi paprikát, paradicsomot, káposztát mint hagyományos szentesi zöldségeket, illetve a vöröshagymát mint kistérségi, makói jellegzetességet.
Az ételkészítési feladatban natúr lecsót főzött a csapat, zöldségfasírttal.
A prezentáció a kiültetésben és ételkészítésben is megjelenő zöldségekről szólt Szántó Adrienn tanuló előadásában, aki egyébként különdíjat is kapott: a legjobb egyéni előadó megtisztelő címét.
A kimagasló versenyeredményről hamarosan a Délvilág és a neves Kertészet és Szőlészet folyóirat is beszámol majd, iskolánk jó hírét öregbítve.
Egy évig tehát nálunk a Porpáczy-vándorkupa, és reményeink szerint jövőre is csak mutatóba visszük vissza azt. :)
A képekhez jó böngészést kívánunk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek - előzetes moderálás után jelenik meg!