Tóth Alma, 11. A osztályos tanuló beszámolója:
Idén először került megrendezésre az FVM ASzK Főzőverseny. A megmérettetés Gyomaendrődön zajlott, ahol négy iskola diákjai ragadtak fakanalat és szálltak versenybe. Iskolánkat négy diák képviselte, Hlivár Árpád, Hajdú Emese, Kolozsvári Attila és Tóth Alma, mindannyian 11. A osztályos tanulók.
A reggel 8-tól délután 1 óráig tartó eseményt számos meglepetéssel fűszerezték meg a házigazdák. Míg a húsok sültek és a levesek rotyogtak, süteményekkel kedveskedtek és rövid farmnéző körútra vittek minket a helyszínen. Megtudtuk, honnan ered a Pop-Farm elnevezés, hogyan kell tehenet fejni, és hogy nem csak a lila tehénnek lehet finom a teje. A rövid túra után zsűrizték a kész „műveket”. Úgy látszik, a zsűrit nehéz helyzetbe hozták a finomabbnál-finomabb ételek (nagyon sajnáljuk őket :), amelyek a terítékre kerültek. A marhapörkölt, vadkacsabecsinált leves, tárcsás hús és hagymás burgonyafasírt a saját kategóriájában első helyet ért el, így aztán mindenki meglepetésére mind a négy csapat a saját kategóriájában dobogós helyen végzett.
Kellemes és hasznos időtöltés volt, egyben jó szórakozás és remek alkalom a többi iskolával való kapcsolatteremtésre. Az ottani iskola remekül megszervezett mindent, és hála Udvardi István tanár úrnak, a marhapörkölt is jól szerepelt. Nagyszerűen éreztük magunkat, ha lehetőség adódna rá még egyszer, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Balról jobbra: Udvardi István tanár úr, Tóth Alma, Hajdú Emese, Kolozsvári Attila, a 11. A osztály tanulói
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek - előzetes moderálás után jelenik meg!