Nyílt nap 2.

Címkék: iskola nyílt nap életéből

2010.12.16. 16:23

Ma sor került az általános iskolás érdeklődők részére rendezett második iskolai nyílt napra, amelyen a program hasonló volt, mint az első alkalommal. Az érdeklődők minden fontosabb részét, épületét, képzési helyszínét megtekinthették az iskolának, de a nap csúcspontja, a "nagy durranás" (jelen esetben szó szerint) ismét a nyílt órák sorozata volt. Igaz, hogy ezek a bemutatók az aulában elsősorban a "külsősöknek" voltak megszervezve, ám a mezgések közül sokan - sejtve, hogy érdemes - szintén megjelentek.

Így aztán Vígh Attila tanár úr rendhagyó fizikaóráján népes csapat volt jelen, hogy aztán néha nevetve, néha szájtátva, néha fel-felsikkantva szemlélje a mínusz 196 Celsius fokos folyékony nitrogénnel folytatott kísérleteket, amelyek között nagyon sok látványos is volt: láthattunk pillanatok alatt megfagyott virágot, darabokra törő lufit, palackot, melyet rakétaként lehetett kilőni, nitrogénszökőkutat, egyszóval mindent, ami durrog, csattan, robban és füstöl.

A nitrogénszökőkút

A kísérletek egyébként tökéletesen bemutatták a gáztágulási törvényeket és a különféle hőhatásokat is. A leghihetetlenebb azonban a Süsü-effektust bemutató kísérlet volt... Hogy mi az a Süsü-effektus? Nem ismerős a középiskolai fizikaórákról? A google-ben sem találod? Nos, nézd végig az alábbi képeket, és megtudod, mi az! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr152519938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása