Az első barthás sítábor

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola 20 tanulója a TÁMOP által juthatott el ingyen Hargita megyébe, Gyergyócsomafalvára. Én is részese lehettem ennek a szerencsés 20 embernek, de jöttek velünk még tanárok és más vendégek, más iskolákból. 2015. február 15-én hajnalban indultunk el Szentesről.

 Útközben jártunk a Királyhágónál is. Késő délután értünk oda, elfoglaltuk a szállást és mindenki izgatottan várta a hétfőt. Elérkezett az első síoktatás, és a reggeli szobaellenőrzés is megvolt. A síelést nagyon jól sikerült többeknek is elsajátítani. A hét többi napján pedig kirándulni is voltunk, például olyan nevezetes helyeken, mint a Békás-szoros, vagy a Gyilkos-tó. Három sínapunk volt, ezek között a két utolsó nap lehetett sízni este is. Azért, hogy senki se unatkozzon az esték folyamán, Junó Ferenc tanár úr, aki mindezt megszervezte, talált ki nekünk különböző vetélkedőket is, ahol a szobák számítottak egy csapatnak. Például: öltöztetős verseny (30 perc alatt minél több ruhát kellett ráadni egy emberre a szobából), illetve „ki mit tud”. Senki sem várta, de elkezdődött az utolsó nap is. Részt vettünk egy síversenyen, este eredményhirdetés is volt.

Sajnos elérkezett az a nap, amit senki sem várt ezután a hét után. Bepakoltunk a buszba, utoljára megnéztünk a Veresvirág sípályát, és elindultunk haza. Utunk során még Korondon megálltunk, szétnéztünk. Tamási Áron kopjafájánál megemlékeztünk az íróról. Mindenki, aki eljött, nagyon hálás Junó Ferenc tanár úrnak, hogy mindezt megszervezte nekünk és ilyen szuper élményekkel térhettünk haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr227252931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása