Az alábbiakban egy pesti jutalomkirándulásról olvashatnak beszámolót Mészáros Réka, 10. A osztályos tanuló tollából.

Herman Ottó halálának 100. évfordulója alkalmából a Nemzeti Környezetügyi Intézet (NeKI) emlékévet szervezett, mely Herman Ottó polihisztor munkásságát öleli fel. A rendezvény 2014 decemberében nyílt meg és 2015 február végéig látogatható.

11004959_807880439267632_545883432_n.jpg

A NeKI ingyenes belépést és foglalkoztatást biztosított számunkra. A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban került megrendezésre ez a kiállítás. A Földművelésügyi Minisztérium fenntartása alá tartozó 59 intézményből a mi iskolánk lehetett az egyik, amely ellátogathatott ide. Iskolánkból 26 diák mehetett el 2 kísérő tanárral. 2015. február 25-én vonattal utaztunk fel. Útközben megnézhettük a Hősök terét is. Vajdahunyad várán belül található a Mezőgazdasági Múzeum, ahol elsőként egy tárlatvezetésen vettünk részt. Bemutatták Herman Ottó munkásságát, és azt, hogy mit is láthatunk ezen a kiállításon. Ezután egy hölggyel voltunk, aki egy csoportos foglalkozást tartott nekünk, ami nagyon érdekes volt. Mindenki meg volt egy kicsit szeppenve, ezért nem voltunk olyan aktívak, mint általában, de ennek ellenére mindenki nagyon élvezte az egészet. A tanároknak és a diákoknak is nagyon tetszett ez a pesti út. Útravalónak a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola készített nekünk uzsonnás csomagot.
          
Sajnos nagyon gyorsan eltelt ez a nap, de minden tanuló, aki eljött, hálás volt ezért a lehetőségért, amely nagyon hasznos volt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr767223477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása