Pénteken, február 13-án az iskolából 6 iskolatársammal és igazgató úrral a szentesi Szent Anna templomba látogattunk el, ahol Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartott előadást. Ez az úr Erdélyben alapított egy gyermekotthont rossz körülmények között élő gyermekeknek. Elmesélte, hogyan karolt fel egy kislányt, akinek anyja alkoholista volt, apja pedig meghalt, de ez a lány végül leérettségizett és ledoktorált.

A szerzetes úrral érkezett még 4 fiatal és egy nevelő is az otthonból. Egyesével bemutatkoztak és elmesélték, hogy mióta vannak az intézetben, és mennyi mindent tanultak ez idő alatt. Volt egy lány, aki 4 éve került oda, és olyan élete volt eddig, ahol az anyja nem foglalkozott vele, és az otthonban tanították meg neki, hogyan kell vasalni, kötni és mosogatni. Engem nagyon megrázott, hogy milyen sorsuk lehetett ezeknek a fiataloknak. A nevelő elmondta, hogy milyen feladatokat látnak el nap mint nap a gyerekek és a nevelők, és hogy ezeket milyen jókedvvel teszik. Mi, hallgatók is kaptunk egy kis betekintést ebbe a jó hangulatba, hiszen hoztak pár dalt, amelyeket elő is adtak.

Az előadás végén lehetett vásárolni az otthonban élő gyerekek által gyűjtött és készített gyógynövényes teafüveket, ezek mellett még naptárakat és Böjte Csaba által írt könyveket is, amit a szerzetes nagy örömmel alá is írt.

Nagyon érdekes és egyben elgondolkodtató előadás volt. Rengetegen érdeklődtek az előadás iránt és annyian voltak, hogy minden ülőhely foglalt volt, és még elég sokan a templom végében és a padok mellett, oldalt is álltak.

Tóth Flóra, 10. A

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr327172499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása