Szalagavató 2012.

Címkék: rendezvény iskola szalagavató

2013.01.05. 12:41

Ahogy minden évben, 2012-ben is november környékén került sor iskolánk szalagavatójára, így mi nyitottuk a szentesi középiskolák szalagavató báljainak sorát. Hagyomány már, hogy a városi sportcsarnokban kerül sor az ünnepélyes szalagtűzésre, hiszen a végzősök igen nagy száma miatt kell is a hely.

Az intézmény igazgatójának, Udvardi Istvánnak beszéde után Balogh Dániel, 11. A osztályos tanuló mondott egy rendhagyó búcsúztatóbeszédet, amellyel sikerült is oldania a hangulatot. Egy részlet a beszédből:

"Ne is foglalkozzunk a jövővel, nézzünk pozitívan a múltba! Köszönjük nektek, hogy gólyaként körberepülhettük fél lábon ugrálva az iskolaudvart! A gólyabálon olyan feladatokat adtatok, amelyektől még mi is jókedvre derültünk, pedig szenvedő alanyai voltunk a megpróbáltatásoknak. És az a gólyaavató ital, brrrr!
Most is a hideg futkos a hátamon, olyan finomra kevertétek...
Köszönjük nektek, hogy előreengedhettünk benneteket a büfénél, vagy a menzán! Szívesen adtuk kölcsön a függvénytáblánkat, számológépünket, atlaszainkat egy-egy dolgozat előtt! A közös kirándulásokon már egyenrangúak voltunk: együtt kapkodtuk a levegőt hegymászás közben, és együtt takarítottuk a szobát, ha valaki rosszul lett. (Mert nagyon elfáradt.)
Gyakorlatokon vállvetve ettük meg a tízórait.
Tanáraitoknak, szüleiteknek biztosan volt már olyan érzése, hogy „nem tanultok rendesen!". Mi tudjuk, hogy valójában chat-elés közben ragad a tudás legjobban, szórakozóhelyeken frissülnek az agysejtek a legintenzívebben. Egyszóval büszkék vagyunk rátok, a példaképeink között szerepeltek, ne szúrjátok el! Végül egy jó tanács a jövőre: „Nem az iskolának tanulsz fiam, hanem a vizsgabizottságnak!"

A szalagtűzés után látványos műsor következett, melynek természetesen csúcspontja volt a végzősök keringője, illetve a bálkirály- és bálkirálynő-választás. A címeket idén Lovász Szilveszter és Bódi Amanda 12. A osztályos tanulók nyerték el.

A szalagavatóról készült legjobb képeket az alábbi vetítőben érhetitek el:

Iskolánkban hagyomány, hogy a végzősök a sok év alatt összegyűlt képekből válogatást készítenek, majd az ebből készült vetítéssel búcsúznak. Ez idén is így volt, ám a 12. A osztály ezúttal egy lépéssel tovább ment, és készített egy rövidfilmet is, amely nagy tetszést aratott a közönség körében. Közkívánatra tehát ezt a videót itt is elérhetővé tesszük az utókor számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr624999468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása