A TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0512 projekt keretén belül és a VM ASzK tagintézményeinek részvételével rendeztük meg idén okt. 5-én az iskolai ökonappal egybekötött nyílt napot. A hagyományoktól eltérően ebben a tanévben az érdeklődők nem a szokásos nyílt órákon vehettek részt, hanem egy kötetlenebb, ismerkedős délelőttön, amelynek célja az volt, hogy minél szélesebb körökben megismertessük az iskola hétköznapjait, a nálunk folyó munkát, a diákéletet és úgy általában véve mindent, ami az intézménnyel kapcsolatos. Hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt, több százan jöttek hozzánk vendégként, a legkisebb, óvodás korosztálytól kezdve egészen a 7-8. osztályosokig. Még a Szeged környéki általános iskolák is jelezték részvételi szándékukat, őértük az iskola autóbusza indult reggel, hogy a megnyitóra ideérjenek.

Teletömött aulával indult tehát a nyílt nap, a mi diákjainknak már szinte alig jutott állóhely is. Vigh Attila tanár úr látványos és szórakoztató "bemelegítő" fizikai kísérletei után Udvardi István igazgató úr megnyitója következett, aki részletesen bemutatta az érdeklődőknek az iskola képzési kínálatát, és kifejtette, hogy a kertészképzés és a kertészszakma a mai világban is egyike azon kevés szakmáknak, amelyek biztos megélhetést nyújtanak az azt elvégzőknek.

Ezek után az ökológia jegyében két diákunk - Tóth Alma és Kertész-Kovács Beatrix rövid előadása következett, melyek az újrahasznosítható energiaforrásokról szóltak.

A megnyitót az iskola diák-tanár zenekarának előadása zárta, a produkció egyébként most először mutatkozott meg publikum előtt, de a visszajelzések alapján nem utoljára.

A nyílt nap hátralávő részét az érdeklődők a kiállítóhelységek megtekintésével és a játékos-szórakoztató programokon való részvétellel tölthették. Csak a legnépszerűbb programokat soroljuk fel most a teljesség igénye nélkül: súlybecslés, virágkötészeti "kedvcsináló", festékpörgetéssel kép készítése, talicskatolási verseny, rongyokból bábok készítése, ládapakolási verseny, lekvárkóstolás stb. A vendégek rendkívül lelkesen vettek részt szinte minden programon.

A visszajelzések alapján a megjelent több száz főnyi vendég jól érezte magát, erről egyébként a mellékelt képek is tanúskodnak. Reméljük, a következő nyílt napunkon (december 14.) hasonló érdeklődésre számíthatunk, és azt is reméljük, hogy a most megjelentek közül minél több nyolcadikost üdövözölhetünk jövő szeptembertől iskolánk padjaiban. A visszajelzések alapján ez egész biztosnak tűnik. :)

A képekhez jó böngészést kívánunk!

Érdemes megtekinteni a videót is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr503280683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása