Diáknap

Címkék: verseny rendezvény dök diáknap

2011.05.30. 16:06

Ebben a tanévben május 27-én rendeztük a hagyományos mezgés diáknapot. Igaz, hogy a megelőző években jellemzően szeptember végére-október elejére került a rendezvény, idén azonban nagyobb lehetőséget akartunk adni a jó időnek, napsütésnek. Szerencsére ez az ötlet be is vált, csodásan sütött a nap egész délelőtt, csak egy kis szél fújt, amit a bográcsozó osztálycsapatok mondjuk kevésbé díjaztak, ellentétben a körmeccseket játszó focistákkal, akiknek jólesett a hűsítő szellő.

A tanári csapat...

...és a 9. A csapata

Szokás szerint változatos programokban vehetett részt a Bartha diáksága: a sportprogramok közül legnépszerűbb a foci, röplabda, tollaslabda és a sakk volt, ezen kívül volt lehetőség többek közt Guitar Heróval játszani, a csapatoknak szurkolni, és természetesen részt venni a főzésben, ami idén is a legnépszerűbb programnak bizonyult. A bográcsállványokat a tornaterem melletti füves részen állították fel a csapatok. Minden osztály elegendő alapanyagot kapott egy kiadós krumplis tarhonya elkészítéséhez, bár volt osztály (például a 9. A), amely külön utakon járt és paprikás krumplit főzött (nagy sikerrel). A elkészült "versenyműveket" szakértő zsűri kóstolta körbe, és a "szigorú pontozási rendszer" alapján ők alakították ki a helyezéseket is.

Érdemes volt minél finomabbra készíteni az ételeket, ugyanis a győztes osztály tortát is kapott. Éppen ezért mindenki igyekezett "mindent beleadni", a szó szoros értelmében is. :) Már messziről lehetett érezni eleinte csak a füstszagot, később a készülő bográcsosok ínycsiklandozó illatát is. Ezt bizonyítja az is, hogy a vége felé már "külsősök" is megjelentek a bográcsok közelében, "biztatni a versenyzőket". :)

Kellemes meglepetés volt iskolánk régi diákjait is látni a diáknapon, akik visszatértek egy kis nosztalgiára (és egy kis bográcsosra). :)

Egybehangzó vélemény szerint is jól sikerült a rendezvény, a sportversenyek és a főzőverseny győztesei jutalmat nyertek, mindenki más pedig egy kellemes napot, amire később is emlékezhet. Szinte mindenki elmondta, hogy többször is tarthatnánk ilyet, (radikálisabb hangok szerint akár minden pénteken). :) Ez azért persze kissé túlzás, de az biztos, hogy jövőre is megszervezzük a diáknapot.

A szervezésért és a lebonyolításért külön köszönet a Diákönkormányzat tagjainak, Fülöp Erzsébet tanárnőnek, a sportversenyek lebonyolításáért Brunner Ferencné tanárnőnek, a főzést lehetővé tevő alapanyagok biztosításáért pedig az iskola gazdasági hivatalának.

A 9. A osztályos Deák Ádámnak pedig, akit sajnos bokaficammal be kellett szállítani a kórházba (reméljük, tényleg nem komolyabb a dolog), mielőbbi jobbulást kívánunk az egész iskola nevében.

A diáknapon készült képekhez jó böngészést kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr662940527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása