Május 21-én, szombaton délelőtt iskolánk tantestületének nagy része részt vett a Te szedd! országos szemétgyűjtési akcióban, melynek során a vízügyesekkel kiegészülve megtisztítottuk a Kurca főcsatorna kórházi hídtól a bíróság épületéig tartó szakaszának jobb- és balpartját, majd visszafelé haladva a Tóth József utca környékét.

Az akció kezdete: a zsákok még üresek...

Az akció délelőtt 9-kor kezdődött regisztrációval és balesetvédelmi oktatással, és dél körül fejeződött be. Bátran állíthatom, hogy a gyűjtés sikeres volt, hiszen annyi zsákot töltöttünk meg szeméttel, hogy azok a vízügyesek terepjárójának platóját teljesen ellepték. Veszélyes hulladékkal szerencsére nem találkoztunk, a legjellemzőbbek az eldobott alumíniumdobozok, műanyag flakonok, és az ipari mennyiségben jelentkező cigarettacsikkek voltak (ez utóbbiak inkább az utak szélén, járdákon).

A gyűjtés rendkívül jó hangulatban telt, elismerő szavakat és sok biztatást kaptunk a helyi lakosoktól, járókelőktől is. Egy bicikliző idősebb bácsi szerint például a zsákokba esetleg egy-két szemetelőt is belegyűjthettünk volna. Látva egy-két szemétkupacot, szinte egyet is értettünk vele.

A legmeglepőbb (szó szerinti) szemétdomb a Kurca partján "várt" minket. A Szentesi Termál Gyógyfürdő használtvíz-kivezető csövénél egy hajléktalanok által lakott részre bukkantunk, ami gyakorlatilag teljesen el volt árasztva mindenféle hulladékkal (ruhák, étel- és kozmetikaiszer-maradványok, szétrothadt matrac stb.). A még használható darabokat az ott élő bácsi segítségével kiválogattuk számára, majd a területet teljesen megtisztítottuk. Csak itt legalább tíz zsák szemét gyűlt össze.

Dél körül mindenki kissé fáradtan, de a hasznosan végzett munka sikerélményével búcsúzott. Az akciót nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, és lelkesen támogatjuk a hasonló megmozdulások szervezését, akár az iskolák diákságának részvételével is.

Az eredmény a lenti képeken látható...

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr622923127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása