Az EuroSkills európai szakmai verseny a WorldSkills International mintájára kerül megrendezésre. Az európai országok fiataljainak szakmai versenyét a világversenyhez hasonlóan kétévente rendezik, szerte egész Európából neveznek rá nemzeti csapatok, és tulajdonképpen minden szakmában lehet versenyezni, amelyet iskolai oktatás keretében tanítanak.

A versenyt legutóbb Lisszabonban rendezték 2010. december 9-11. között. Magyarországot 15 fiatal versenyző képviselte az alábbi szakmákban: mechatronika, Office ICT (Open Source Specialist, Microsoft Specialist, Cisco Specialist és Project Manager), ács, burkoló, kőműves, tetőfedő, művezető, szakács, virágkötő és villanyszerelő.

A magyar "válogatottnak" idén két olyan tagja is volt, aki iskolánkban tanul: Nagy Péter és Udvari Brigitta virágkötő szakos tanulók (felkészítő tanáruk: Ádám Zsuzsa tanárnő).

A csapat összesítettben a 7. helyen végzett a 26 országot felsorakoztató európai mezőnyben, ami igen szép eredménynek minősül. 1 arany, 5 ezüst, 8 bronz és 8 Medallion for Excellence éremmel gazdagodtunk (ez utóbbiból kettőt a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola diákjai hoztak el).

Nagy Péter és Udvari Brigitta egyaránt 5. helyen végeztek a versenyben, és mindketten megkapták a Medallion for Excellence érmet, amely olyan versenyzőknek járt, akik nem értek el ugyan az első három helyezés közül egyet sem, ám teljesítményük és pontszámuk mégis kiemelkedően magas.

Baloldalt Peti látható a verseny közben

Gratulálunk tehát a teljes magyar csapatnak, illetve Petinek és Briginek külön is! A két diák egyébként tagja kíván lenni a Calgary-ben, Kanadában megrendezendő világbajnokságra induló magyar csapatnak is. Mit is mondhatnánk, sok sikert kívánunk nekik a világszintű megmérettetésen is!

A Magyar Televízió Fogadóóra című műsora a versenyről szólva riportot is készített a diákokkal (IDE kattintva látható), az adás versenyről szóló része 9:30-tól látható, az iskolánkból Brigi az, aki nyilatkozik. A videóhoz és az alábbi képekhez jó böngészést kívánunk, érdemes megnézni őket, hisz a virágkötészeti munkák "szokás szerint" csodálatosak!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr992839310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása