Március 24-én, 10 órakor indultunk az iskola buszával a csongrádi Batsányi János Gimnáziumba az Anne Frank kiállításra. A busz tele volt, még az állóhelyek is beteltek. Az utat Bagi László tanár úr szervezte, és a résztvevő diákokat is ő válogatta ki a jelentkezők közül, hiszen sajnos arra nem volt mód, hogy mindenki jöjjön.

photo_2015_03_24_10_45_59.jpg

A kiállítás kb. fél tizenegykor kezdődött. Először egy rövid kisfilmet láttunk Anne és családjának életéről, majd kb. 1 óra alatt a profi, és nagyon felkészült gimis diák tárlatvezetők végigvezettek minket a vándorkiállításon. Az anyag nemcsak Anne és családja életét, hanem egyúttal a világháború korabeli zsidóság sorsát és a világháború más borzalmait is bemutatta, ezenkívül a világháború politikai hátterét is megvilágította. Számomra tanulságos, és egyben meghökkentő kiállítás is volt, hiszen sosem láttam még ilyen szempontból a világháborút.

photo_2015_03_24_11_50_49.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr397352626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása