A költészet világnapját 1999 óta ünnepelik. Ez a nap nem tévesztendő össze az április 11-én ünnepelt magyar költészet napjával.

dscf3689.JPG

A mi iskolánk négy éve kezdte el az ehhez a naphoz köthető, mára már hagyománnyá vált „Tedd láthatóvá a költészetet” akciót, Szentesen azóta is egyedüliként. Idén rám és hét diáktársamra jutott a feladat, hogy Bagi László tanár úr és az iskolai DÖK kíséretével meglátogassuk a környező általános iskolákat. Négy intézményben voltunk, ahol a szünetekben mindenki kezébe adtunk egy verset, akivel találkoztunk a folyosókon. Az alsósok és a felsősök nagy része lelkesedéssel fogadta a verseinket mindenhol.

Szerintem fontos ez a nap, mert ebben a rohanó világban megfeledkezünk a régi nagy költőinkről és azok verseiről. Ezt a véleményt egyébként a meglátogatott iskolák tanárai is osztották szerencsére.

Idén négy verssel készültünk, illetve most először egy pályázatot is hirdettünk az iskolásoknak, amelyen értékes könyvjutalmakat sorsolunk majd ki. Kattints ide a részletekért!

Jövőre természetesen ismét kicsit újítva kavarjuk fel a kedélyeket majd, de hogy pontosan milyen formában juttatjuk el az emberekhez a költészetet, az addig is legyen titok!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr667304232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása