Az idei október 23-i ünnepség eltért az iskolában megszokottaktól: ezúttal nem egy osztály készült ünnepi műsorral, hanem kis szervezés után az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából érkezett iskolánkba egy történészkutató, dr. Müller Rolf, az ő előadását tekinthette meg az iskola diáksága az aulában.

2.JPG

A téma az 1956-os forradalom fényképes dokumentációja, illetve annak politikai rendőrség általi felhasználása volt. A kutató olyan fényképeket ismertetett meg a diáksággal, melyek a Levéltár tulajdonát és kutatási anyagát képezik, emellett beavatott minket a kutatómunka érdekesebb részleteibe is. Így közérthető formában rengeteg olyan információt, érdekességet hallhattunk első kézből, amelyek sehol máshol nem elérhetők, szellemiekben tehát rengeteget gazdagodhattunk a negyvenperces előadás során.

1.JPG

A diákságnak az előadás a jelek szerint egyöntetűen nagyon tetszett, az előadó igen szimpatikus volt, így remélhetőleg talán sikerül a jövőben is hasonlót szervezni akár történelmi, akár irodalmi témában. A vendégünk az előadás után pozitív élményekkel távozott, szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy mindenki kellemes emlékekkel zárta az ünnepséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr545592688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása