Ebben az évben november 26-án rendezte iskolánk a végzős évfolyamok szalagavató bálját. A hagyományoktól kissé eltérő módon ebben az évben nem a Városi Sportcsarnokban, hanem a Móricz Zsigmond Művelődési Házban tartottuk az ünnepséget, melyre most is óriási volt az érdeklődés a rokonok, ismerősök, barátok, barátnők részéről.

Idén a következő végzős osztályok vettek részt a szalagavatón:

12. A - szakközépiskolai osztály

12. B/H - húsipari termékgyártó osztály

12. B/K - zöldségtermesztő szakmunkás osztály

12. B/V - virágkötő, berendező, virágkereskedő osztály

14. T/P - parképítő és -fenntartó technikus osztály

14. T/K - kertész és növényvédelmi technikus osztály

Tovább is van, kattints a lenti "tovább" gombra...

Az ünnepséget az osztályok bevonulása után Lászlóné Varga Zsuzsa igazgatónő beszéde nyitotta.

Ezután a 11. osztályosok nevében Komár Viktor mondta el gondolatait, melyeknek lényege a búcsú és a felkészülés volt, hiszen jövőre már ők állnak a mostani ballagók helyén...

A következő rész az ünnepség legünnepélyesebb epizódja volt, ugyanis ekkor tűzték fel a négy évet, a közösséget és az iskolát jelképező szalagokat. A ceremónia alatt Vígh Bálint, iskolánk 11. A osztályos tanulója szolgáltatta zongorán a kellemes aláfestő zenét.

Közvetlenül a szalagtűzés után hangzott el Tóth Krisztina beszéde, aki a végzősök nevében vett búcsút az iskolától, a közösségtől, és mondott köszönetet mindenkinek, aki segítette őket eljutni idáig.

Ezzel a szalagavató ünnepélyesebb része véget ért, s következett a 11. osztályok által összeállított műsor, melyen nívós produkciókat láthatott/hallhatott a közönség. A szereplők között iskolánk sok diákja felfedezhető volt, mint például Váczi Dóra 11. osztályos tanuló, aki csodálatos énekhangjával örvendeztette meg a jelenlevőket, vagy Bajczár Nikolett, Lengyel Zsuzsanna és Balogh Eszter, akik A Stílus Alapfokú Művészeti Iskola tagjaiként modern (hip-hop) táncokat adtak elő nagy sikerrel.

Az előadások után következett a hagyományosnak számító keringő, melyet szintén a végzősök adtak elő: a koreográfia és a ruhák idén is rendkívül látványosak voltak, a menyasszonyi ruha pedig nem egy jelenlevő nagymama szemébe csalt könnyeket.

Ezt a Hunyadiak Örökében Történeti Hagyományőrzők műsora követte, akik többek között reneszánsz táncokat mutattak be (iskolánk diákjai itt is felfedezhetők voltak, gondoljunk csak Varga-Dudás Magdolnára vagy Kajtár Mónikára).

A bál vége felé közeledve a hangulat is oldottabb lett, minden búcsúzó osztály "Életképek" című vetítést mutatott be, melyek mindegyike a közösen átélt 3-4-5-6 év legszebb pillanatait elevenítette fel.

Közvetlenül a bálkirály- és bálkirálynő-választás előtt meghallgathattuk a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola szintetizátoros együttesének műsorát, melyet az előadó zenészek mellett a felkészítő tanáruknak, Mészáros Gábornak is köszönhetünk.

Sokan várták a bálat lezáró választást is: idén a bálkirálynő Vida-Szűcs Anita lett (udvarhölgyei: Ferenczy Ágnes és Török Renáta), a bálkirály pedig Farkas Ádám, mindannyian 12. A osztályos tanulók.

A bál után mindenki baráti társasággal folytathatta az ünneplést. Az iskola dolgozói és a szervező diákok nevében gratulálunk a végzősöknek, és további sok sikert kívánunk nekik, amire szükségük is lesz, hiszen a neheze még hátravan, kinek a szakmai vizsgák, kinek az érettségi.

Most azonban inkább az emlékezésé a főszerep, álljon tehát itt egy összeállítás a szalagavató legjobban sikerült képeiből... jó böngészést!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezge.blog.hu/api/trackback/id/tr972480736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása